Cosul de cumparaturi
Livrare rapida, preturi incepand de la 10 lei
Transport Gratuit - la comenzi de peste 300 lei

Jucarii invatare litere – idei de joaca educativa

jucarii educative cu litereAlfabetul pentru copii – Invatarea literelor prin joaca

Cuvintele, propozitiile, si baza lor – literele sunt peste tot in jurul nostru. Ele sunt fundamentul limbajului, iar limbajul este instrumentul comunicarii, socializarii.

Copii, imediat ce invata sa vorbeasca si sa comunice, vor fi interesati de litere. Acest ingredient al comunicarii este interesant in ideea ca micutii isi doresc din ce in ce mai mult.

Capacitatea de absorbtie a informatiei si de invatare este foarte mare in primii ani de viata, si este bine sa ajutam si stimulam copilasii in acest sens.

  • Literele sunt elemetele de baza ale cuvintelor si sunt fundamentul dezvoltarii de catre copii a abilitatilor de citire, scriere si ortografie.
  • Literele pot fi fascinante si daca abordarea invatarii acestora prin joaca, la varste mici, este posibila, atunci rezultatul va fi uimitor.
  • Literele pot fi invatate la inceput, in special, prin indicarea de cuvinte simple ce incep cu litera respectiva. Animale sau obiecte de care cei mici sunt atrasi, utilizand cartonase cu imagini sau joculete simple, cu siguranta vor avea mare succes.

 

La inceput copii vor invata literele mari.

De asemenea, scriem literele in doua moduri, ca majuscule (majuscule) sau litere mici.

Majoritatea cartilor pentru copii mici, sau cele oferite copiilor de gradinita, au scrisul mare, utilizandu-se majuscule. Abia dupa ce copii stapanesc bine majusculele, se trece la initierea in citirea si scrierea literelor mici.
Cea mai buna modalitate de a ajuta copiii sa invete alfabetul este prin distractie si jocuri.

Alfabetul distractiv

In timp ce ne plimbam cu copilul, sau in calatoriile lungi cu masina, puteti incerca un joculet simplu, ce ii va antrena pe copii imediat.

Privim in jur si identificam un obiect, persoana, animal, etc si spunem: “Vad ceva care incepe cu litera..M” ( de ex ).

Copilul va incepe sa ghiceasca: masina, motocicleta, macara, etc.

Carticele cu litere si alfabet

Cautati carti ilustrate cu imagini care vor interesa copilul si care contin litere mari.

Copiii vor invata adesea astfel de carti pe de rost, o etapa importanta in drumul catre o lectura reala.

Luati in considerare si crearea propriilor carti cu alfabet, poate din fotografii cu jucariile copilului dumneavoastra sau ale membrilor familiei.

Craft litere – jocuri de creativitate

Urmarirea, pictarea si modelarea literelor din aluatul de joaca, plastilina sau nisip kinetic sunt toate activitati excelente pentru a ajuta copiii sa se concentreze asupra modului in care este facuta o litera.

Incurajati copilul sa picteze sau coloreze planse predesenate cu conturul literei sau tipariti dvs fise de lucru.

Litere magnetice si jocuri magnetice cu litere

Literele magnetice sunt un instrument excelent pentru ca cei mici sa invete literele. Le pot aranja pe frigider sau le puteti achizitiona o tabla magnetica.

Ei se vor distra formand cuvinte, intrebandu-va constant ce litera e aceasta, sau care e litera “M” de exemplu. In felul acesta, copii vor fi mai concentrati si prin vizual si tactil (ei tin litera in manunta, o vad, o simt) vor retine mai usor.

Jocuri puzzle cu litere

O alta modalitate de invatare a alfabetului este prin utilizarea a diferitelor modele de puzzle cu litere. Recunoasterea conturului, a formei si potrivirea fie in incastru, fie a pieselor mari, este o activitate pe care copilasii o indragesc.

Daca vrei sa incepi cu cel mic diferite activitati ce implica invatarea literelor trebuie sa gasesti cele mai potrivite metode, in functie de varsta si interesul copilului.

Invatarea prin joaca este tipul de educatie care da cel mai rapid roade, si este un mod placut de petrecere a timpului, atat pentru copil cat si pentru adultul care se ocupa de activitatea educationala.

Incepand cu varsta de 2 ani, puteti achizitiona o tabla magnetica pe care cel mic sa puna litere magnetice din lemn sau plastic, frumos colorate, care il inveselesc, si il ajuta sa memoreze formele literelor.

Se pot forma cuvinte scurte din 3 sau 4 litere, si desi cel mic nu va invata sa citeasca, vizualizarea unor cuvinte ca intreg ii vor ajuta procesul de memorare si intelegere a mecanismului de formare a cuvintelor, citirii.

In magazinul nostru puteti gasi o gama de table si jocuri magnetice pentru copii de diferite varste, de diferite dimensiuni, ieftine.