Olite bebe, olite copii, reductor WC copii
Afișez toate cele 14 rezultateSortat după cele mai recente
-
Prețul inițial a fost: 162 lei.155 leiPrețul curent este: 155 lei.
-
Prețul inițial a fost: 103 lei.69 leiPrețul curent este: 69 lei.
Afișez toate cele 14 rezultateSortat după cele mai recente
Olite pentru bebe si accesorii pentru antrenamentul la olita!
Bebe a crescut, a facut primii pasi, poate a spus deja si primul cuvant, iar acum vin perioada in care se debaraseaza de scutec.
Desi nu e intotdeauna usoara, orice etapa din viata copilului este frumoasa, si modul in care parintii abordeaza subiectul, va avea implicatii pe termen lung.
Nu neglijati acest aspect din dezvoltarea copilului, si asigurati-va ca ii ajutati in tranzitia de la scutec la toaleta.
Cand sunt copii pregatiti pentru olita?
Raspunsul nu este nici scurt, nici simplu, nici absolut! Nu toti copiii sunt la fel, si chiar daca exista recomandari ce se ghideaza dupa varsta, cel mai important este sa ne observam propriul copil.
De la ce varsta incepem antrenamentul la olita?
Sfaturile si recomandarile specialistilor indica ca perioada potrivita intervalul de varsta 18 – 24 luni.
Aceasta indicatie de varsta se bazeaza pe nivelul de dezvoltare fiziologica a musculaturii, a sistemului nervos ce permite un bun control al functiilor corpului dar si dezvoltarii cognitive.
Copiii trebuie sa fie capabili sa isi controleze muschii implicati in procesele fiziologice ce includ necesitatea olitei, sa intelega legatura dintre utilizarea acesteia si nevoia lor.
Cum invatam copii la olita?
In primul rand rabdarea noastra, a parintilor, este cheia succesului.
Calmul si rabdarea pe care le putem pierde foarte usor in aceasta calatorie a invatarii copilului la olita, sunt de maxima importanta.
Nu stresam copilul, nu il fortam, nu il grabim; cu cat insistam, cu atat va deveni mai frustrat si va dori sa evite sa foloseasca olita.
In primul rand e important sa fim un exemplu. Copiii pot urmari cum utilizeaza adultii toaleta si prin puterea exemplului vor face la fel.
Cand au reusite ii putem lauda in asa fel incat sa capete incredere in propriile capacitati si nu trebuie sa ii facem sa se simta prost cand nu reusesc, fiindca vor fi si esecuri. De altfel, e normal ca in orice proces de invatare sa gresesti.
Un alt aspect este rutina. Introduceti olita in rutina zilnica, cu rabdare si blandete, si incet incet copilul o va accespta si folosi.
Cum alegem olita potrivita?
Nu exista un standard in ceea ce priveste cea mai buna olita pentru copii. Unii copii prefera un anume tip de olita, altii o accepta fara probleme indiferent de model, iar alti copii refuza cu indarjire anumite modele.
Tipul de olita:
- Olita clasica: O optiune populara, compacta si usor de curatat.
- Olita portabila: Ideala pentru calatorii si plimbari, oferind familiaritate si confort oriunde v-ati afla.
- Olita cu reductor WC: Asigură o tranzitie usoara catre folosirea unei toalete standard, oferind siguranta si independenta.
- Olita muzicala: Distractie cu sunete si cantece vesele care pot motiva copiii si ii vor atrage in ideea acestei rutine.
- Olita WC: O optiune din ce in ce mai populara, fiind multe modele ce au aspectul unei toalete in miniatura, tocmai pentru ca cei mici vor sa isi copieze parintii ori fratii mai mari.
Preferintele si personalitatea copilului:
- Alegeti o olita cu un design atractiv: Culori vii, personaje preferate sau modele distractive pot stimula interesul copilului.
- Implicati-l in alegerea olitei: Permiteti-i sa exploreze optiunile disponibile si sa o aleaga pe cea care il atrage cel mai mult.
- Asigurati-va ca olita este confortabila: Scaunul trebuie sa aiba o dimensiune compatibila cu inaltime/greutatea copilului si sa fie stabil, oferind o pozitie naturala si relaxanta.