Puzzle Copii

Arată filtre produs

Afișez 1 - 40 din 386 de rezultate

Afișez 1 - 40 din 386 de rezultate

Puzzle copii – modele atractive si educative

Printre jucariile foarte apreciate de copii este si aceasta categorie: puzzle.

Fie ca este vorba de modele din lemn sau carton, fie ca sunt simple sau mai complicate, cei mici le vor agrea.

In oferta noastra veti gasi modele de puzzle pentru bebelusi, cu piese mari, rotunjite, cu manere aplicate pe piese.

Astfel sunt usor de manevrat de micile manute.

Ce rol au jocurile puzzle in dezvoltarea copiilor?

Puzzle-urile sunt printre primele jocuri educative; acestea dezvolta motricitatea fina, gandirea logica, capacitatea de rezolvare a problemelor.

Educatia prin joaca cu puzzle pentru copii are un rol important in abordarea situatiilor problematice din viata practica.

In functie de etapa de dezvoltare si de interesul copilului, puteti incepe cu incastre din lemn – cu piese cu animale sau litere, cifre.

Pe masura ce invata cum se potrivesc si care este principiul, puteti avansa. Se pot alege modele formate din mai multe piese, de tipul jocurilor puzzle clasice.

Jocurile puzzle pentru copii au preturi mici, si astfel puteti achizitiona mai multe modele. Copii vor fi bucurosi sa isi petreaca timpul scotand si potrivind piesele.

Ce fel de puzzle oferim bebelusilor?

Bebelusii se pot juca cu o gama speciala de puzzle-uri cu piese mari si groase, usor de manevrat. Astfel ei se vor obisnui cu acest tip de joc, si gandirea logica si abilitatile cognitive le vor fi stimulate timpuriu.

Prin joaca cu puzzle, fie de lemn sau de carton gros, bebelusii vor asocia concepte, vor observa potrivirea elementelor, vor invata concepte noi: culori, forme.

E bine sa incepem cu modele atractive cu animale, forme, coloristica. Nu trebuie sa ne axam pe jocuri cu cifre si litere, fiindca bebelusii nu sunt pregatiti pentru astfel de notiuni. Interesul lor este mai degraba indreptat catre lucruri mai practice, de ansamblu.

Puzzle pentru copii cu varsta de 2 ani

Cei mici, incepand cu varsta de 2 ani, vor fi mai interesati de jocurile puzzle comparativ cu alte jucarii. Mintea lor absoarbe acum o cantitate impresionanta de informatii, si este benefic sa le hranim aceasta necesitate de cunoastere. Vor fi interesati de litere si cifre, de forme mai complexe, de culori si nuante ale culorilor, de animale, insecte, fructe si legume.

Pentru fiecare astfeld e tematica exista puzzle! Pentru o acumulare mai buna de informatii se pot combina si alte jocuri sau jucarii cu seturile de puzzle.

Spre exemplu, se pot face colectii cu animale domestice: cateva modele de puzzle incastru cu butoni cu ferma animalelor, puzzle cu piese groase si 3D cu animalele din gospodarie, cateva figurine de plastic sau cauciuc cu acest tip de animale, cartonase imprimate sau achizitionate.

Se pot adauga si puzzle din carton cu piese mari din aceeasi tematica. Apoi copii isi pot realiza diferite scenarii de joaca sau chiar jocuri de rol.

Puzzle din lemn sau puzzle din carton?

In functie de varsta, interese, preferinte, putem selecta fie puzzle din lemn fie din carton. De regula modelele din lemn sunt cele tip incastru sau 3D cu piese groase. Acestea sunt destinate in special prescolarilor sau bebelusilor. Se pot combina sau folosi individual, insa sunt de obicei oferite incepatorilor.

Modelele din lemn sunt mai limitate ca si complexitate, insa sunt mai durabile in timp si au design special conceput pentru a stimula si motricitatea fina.

Puzzle-urile din carton nu au limitari in ce priveste numarul de piese sau ilustratiile, insa sunt pentru copilasii mai mari, in functie de dimensiune.

Din carton gros exista si modele pentru bebelusi, cu doua sau trei piese ce trebuie potrivite. Rezultatul final este un puzzle cu ilustratii deosebite ce vor bucura si atrage copilul.

Puzzle si Montessori

In pedagogia Montessori si in general in categoria de jocuri si materiale educative Montessori, jocul puzzle are un loc important.

Puzzle Montessori cu maner 6 Forme Geometrice Vicky Basic

Primele puzzle-uri ale copiilor ce invata in stil Montessori sunt acelea cu forme geometrice si culori diferite. Se folosesc piese mari si groase cu butoni grosi, astfel ca cei mici vor putea invata in mod organizat si bine structurat.

Se utilizeaza culori de baza, ce se regasesc si in cadrul altor jocuri – ca o uniforma a acestor tipuri de materiale: rosu, galben, albastru, verde, si lemnul natur ca baza.

Se invata forme geometrice, ordinea secventiala a elementelor, succesiunea marimilor, culori si animale. Copii au structurate modelele de puzzle pe tematici.

Puzzle cu Alfabet – Invatare litere mari si mici

Ce litera este aceasta? O intrebare pe care o auzim frecvent de la copilasii interesati de limbajul scris. Pentru a le satisface nevoia de invatarea alfabetului multi parinti aleg pentru inceput puzzle cu alfabet. Prin potrivirea pieselor sub forma de litere copii memoreaza conturul fiecareia. De obicei fiecare puzzle cu litere are o cromatica atractiva. Fiecare litera este de alta culoare sau culorile sunt insiruite alternativ. Pot fi culori clasice sau pastel.

Sub fiecare litera pe majoritatea acestor tipuri de puzzle, exista fie conturul colorat fie model cu sageti cu directia de scriere pentru exersare.

Complementar, alaturi de puzzle alfabet se pot aduce in atentia copilului si puzzle-uri cu cifre. Astfel isi va ocupa timpul intr-un mod educativ si benefic dezvoltarii inteligentei si motricitatii sale.

In gama de jocuri si jucarii pe care vi le punem la dispozitie in magazinul nostru veti gasi toate modelele de puzzle despre care s-a vorbit in randurile de mai sus. Veti gasi modele pentru diferite varste, cu preponderenta puzzle bebelusi si puzzle din lemn.