Puzzle cifre

Arată filtre produs

Afișez 1 - 40 din 115 rezultate

Afișez 1 - 40 din 115 rezultate

Puzzle cifre

Ce rol au in dezvoltarea prin joaca?

Pentru a-i ajuta pe cei mici sa se familiarizeze cu cifrele dar si cu conceptul de rezolvarea a problemelor, puzzle-urile cu tematica cifre si matematica sunt perfecte!

Avem o gama extinsa de astfel de jocuri puzzle, iar copii vor prinde din zbor informatiile necesare invatarii de mai tarziu.

Diferite piese, mici si mari, ce se imbina in stil puzzle, dar care reprezinta si concepte abstracte – cifra.

Avem modele cu reprezentari grafice ce ajuta copilul sa inteleaga conceptul cantitativ prin vizualizare, asociere, potrivire.

Cum poate un puzzle cu cifre sa dezvolte abilitatile copiilor mai mici ?

Avand piesele mari si bine definite, un puzzle incastru din lemn va evidentia mai bine cifrele. Copii mai mici de 3 ani, in mod special, vor fi atrasi de astfel de jocuri ce antreneaza atentia.

Abilitatile de motricitate fina vor fi de asemenea stimulate. Apucarea pieselor cu degetul mare si aratatorul este o activitate ce ajuta in acest sens.

Invatarea se va face cu usurinta, privind conturul si ilustratiile pieselor colorate, din lemn sau carton gros. Animalute simpatice, culorile, forma, grafica reprezentativa, vor fi extrem de utile in procesul de asimilare a informatiilor prin joaca.

De ce sa cumperi un puzzle cu cifre?

In special daca este din lemn, fiind mai rezistent in timp, un puzzle de acest gen ajuta la invatarea unor notiuni definitorii pentru viata practica si scoala. Perfecte pentru imbunatatirea motricitatii fine, produsul puzzle cifre devine un instrument util, educativ.

Varsta de la care poate fi folosit un astfel de joc variaza, in functie de design si complexitate. Poate fi potrivit inca de la 1 an, dar este foarte important ca interesul copilului sa existe.

Nu trebuie sa fortam invatarea daca copilul nu este pregatit sau interesat.

Puzzle copii 3 ani

Puzzle cifre, puzzle animale, puzzle din lemn – 3 categorii de jocuri educative foarte utile pentru copii mici. Aceste jocuri invata concepte noi, sunt din material sustenabil, dezvolta abilitatile si nu in ultimul rand contin piese mari, potrivite pentru copii de 3 ani sau de varsta similara.

Ce fel de puzzle cu cifre in functie de varsta ?

Cand ne dorim sa prezentam copilului un astfel de puzzle, este foarte important sa selectam corect, in functie de varsta. Pentru bebelusi, sau copii mai mici de 2 ani putem alege cuburi din silicon cu cifre sau puzzle din carton foarte gros cu cifre – din doua piese.

In functie de cat de interesat este copilul, vom progresa la modele cu mai multe piese, iar incepand cu 2 ani putem prezenta modele din lemn tip incastru cu mai multe piese.

Gradul de complexitate al puzzle-ului trebuie sa fie direct proportional cu interesul celui mic.

Idei de puzzle cifre pentru copii

1. Puzzle cu doua sau trei piese

Acest tip de puzzle este excelent pentru copii mici. Atentia lor este mai greu de obtinut pentru o perioada mai lunga de timp, astfel ca este util sa oferim ceva usor si simplu de realizat.

Prin alaturarea a doua sau trei piese ce se imbina intr-un puzzle, copii vor asimila informatia ilustrata dar vor simti si satisfactia de a fi reusit sa „rezolve” un puzzle.

2. Puzzle tip covor puzzle cu cifre din spuma

Covorasele puzzle cu cifre sunt un real ajutor pentru perioada in care copii se joaca mult pe jos. Acestea au piese groase, din spuma tip burete. moale si colorate. Cifrele sunt bine definite si usor de pus sau scos din spatiul decupat pe placutele ce se intercaleaza.

3. Puzzle cu cifre in stil incastru cu piese cu buton

O placa din lemn cu piese natur sau color, ce au ilustrate cifre si reprezentari grafice inserate in decupaje corespondente – acesta este un puzzle incastru. Piesele au de regula butoni aplicati, din lemn sau plastic, pentru a manipula piesele.

Aceste modele ajuta si la motricitatea fina.

4. Puzzle cu piese mari si groase

Diverse jocuri sau pur si simplu placi cu numere de la 0 la 10 sau 0 la 20, cu semne ce reprezinta operatiuni matematice. Aproape de dimensiunea unor cuburi bine slefuite, cu forme de cifre, acest tip de puzzle are piesele colorate viu, fiecare cifre avand alta culoare. Placa de baza este de regula din lemn natur, si produsul este unul foarte rezistent in timp.

5. Jocuri cu multiple functii cu concept puzzle

Dupa ce au parcurs modelele listate mai sus, copii pot trece la un nivel mai ridicat de complexitate. Pot sa se joace cu diverse jocuri ce au mai multe functii de invatare, iar modelul de puzzle cu cifre, numere, joc matematic fiind una dintre activitati.

De regula aceste jocuri au multiple piese, sunt fie cuburi ce pot fi conectate, fie jocuri cu piese ce se vor asocia urmand niste reguli. Tematicile variaza, dar numerele, cifrele sunt una dintre cele mai cautate si apreciate.

Matematica, cifrele, stau la baza a tot ceea ce ne inconjoara. Cifrele sunt simboluri cu ajutorul carora se scrie un limbaj universal, o comunicare precisa si clara ce nu lasa loc de interpretari.

Dintotdeauna copii vor fi interesati de cifre, de numara, cuantifica, fiindca este ceva inerent omului. Literele si cifrele sunt baza cunoasterii si instrumentul cel mai important al comunicarii inter-umane.

Astfel, este extrem de benefic sa oferim copiilor inca de mici jocuri si jucarii ce incorporeaza aceste instrumnete unice, ce ajuta la identificarea si memorarea lor, dar si a observarii modului de utilizarea a acestora.

Cifre, litere – piese dintr-un set de cunostinte necesare dezvoltarii copilului.

Exista si varianta de modele cu litere la toate aceste tipuri de puzzle.