Jucarii Montessori

Afișez 1 - 50 din 296 de rezultate

Afișez 1 - 50 din 296 de rezultate

Metoda Montessori – Cum să crești copii inteligenți, curioși, conștienți și fericiți cu învățarea prin joacă?

Metoda Montessori pune accentul în special pe învățarea prin joacă.

Copiii sunt văzuți ca individualități independente și capabile să învețe și să se dezvolte experimentând singuri.

Jucăriile Montessori și materialele didactice Montessori sunt astfel concepute încât cei mici să poată explora singuri și în siguranță.

Jucăriile Montessori sunt create în așa fel încât să stimuleze curiozitatea și independența. Copii vor avea ocazia să observe și să experimenteze în ritmul propriu.

Prin joacă cu jucării ce au un scop, un beneficiu, copiii sunt încurajați să învețe să rezolve probleme, să își îmbunătățească motricitatea și dezvoltarea cognitivă.

Din ce materiale sunt jucăriile Montessori?

Jucăriile Montessori sunt în mare parte din lemn, deoarece este un material ce ne aduce mai aproape de natură.

Lemnul este sigur și plăcut, robust și rezistent. Pe lângă lemn, se mai folosesc în alcătuirea lor și materiale organice, textile, chiar și plastic de înaltă calitate sau metal.

Sunt jucăriile Montessori mai bune?

Cu siguranță! În urma a numeroase studii ce au urmărit în timp dezvoltarea copiilor în raport cu jucăriile folosite, s-a observat că jucăriile Montessori sunt mai benefice.

Cum se organizează jucăriile Montessori?

Organizarea jucăriilor este un aspect important dacă vrem să respectăm metoda. Jucăriile se așează într-o zonă ușor accesibilă copilului. Jucăriile trebuie poziționate în așa fel încât să nu fie aglomerate și fiecare jucărie să poată fi identificată vizual cât mai ușor. Coșurile cu jucării aruncate una peste alta nu sunt un exemplu bun.

Jucării Montessori must-have

Clasicele Montessori includ jucării de sortare forme, cilindri, puzzle-uri mari din lemn, litere și cifre, plăci Busy-Board, turn Montessori.

Ce definește o jucărie ca fiind Montessori?

O jucărie va putea fi catalogată ca Montessori dacă îi permite copilului să practice abilități ce îi sunt necesare în viața practică și dacă încurajează independența și reușita prin forțe proprii. Cu alte cuvinte, copilul se va juca singur cu acea jucărie și va putea să acumuleze abilități și cunoștințe ce îi vor fi de ajutor în viața curentă.

Jucării Montessori de la HAM-BEBE.RO

În colecția noastră de jucării Montessori veți descoperi o mulțime de jucării pe care noi le selectăm cu atenție astfel încât să respecte metoda, să fie din materiale prietenoase, să fie de calitate, dar să fie și accesibile ca preț. Oferim jucării Montessori de peste 12 ani și avem feedback constant din partea părinților, educatorilor și psihologilor referitor la jucăriile noastre, astfel că ne îmbunătățim constant această gamă.