Casuta de Papusi
Afișez toate cele 11 rezultateSortat după cele mai recente
-
Prețul inițial a fost: 401 lei.280 leiPrețul curent este: 280 lei.
-
Prețul inițial a fost: 396 lei.299 leiPrețul curent este: 299 lei.
Afișez toate cele 11 rezultateSortat după cele mai recente
Casuta de Papusi
Casuta de papusi a fost si este in continuare o jucarie fermecatoare pentru orice copil.
Case in miniatura, mobilate si animate de figurine ce imita diverse personaje, au fost prezente inca din antichitate.
Cele mai vechi exemple de astfel de obiecte au fost gasite in mormintele egiptene, avand o vechime de circa 5000 de ani.
In Europa exista astfel de casute de papusi ce dateaza din secolul 16.
In trecut erau realizate pentru a replica viata si avutiile celor bogati, sau pentru a studia diverse modele de decor interior.
Abia din secolul 18, casutele de papusi au devenit ceea ce sunt azi – o jucarie destinata copiilor.
La inceputuri, casuta de papusi era un articol pentru copii bogati, fiind foarte scumpe, realizate manual, din lemn.
Chiar si dupa ce a inceput productia in masa, o astfel de jucarie nu era accesibila oricui.
In zilele noastre, cand tehnologia tinde sa acapareze cat mai mult din atentia si interesul celor mici, o casuta de papusi, cu obiecte in miniatura, cu figurine, mobilier atrage imediat copii si ii poarta intr-o lume magica.
Beneficiile jocului cu Casa de Papusi
Casuta de papusi stimuleaza jocul de imaginatie, de creativitate, oferind o multitudine de beneficii atat la nivel intelectual cat si din punct de vedere al dezvoltarii sociale.
Jocul de rol este unul dintre favoritele micutilor, iar beneficiile imediate cat si pe termen lung sunt bine cunoscute.
Prin jocuri ce antreneaza imaginatia si incurajeaza explorarea lumiii inconjuratoare, copii isi vor dezvolta simtul de raspundere, vor capata incredere in sine, vor putea invata intr-un mod placut si creativ.
Invatare, activitati si jocuri cu Casuta de Papusi
Va sugeram mai jos o lista cu diverse activitati si jocuri educative prin care cei mici pot sa isi foloseasca noua casa de papusi:
- Invatam despre rutina zilnica: cereti copilului sa creeze un joc de rol folosind o papusa, figurina; sa evidentieze secventa de evenimente dintr-o zi: dimineata, pranz, seara – activitati;
- Organizarea casutei de papusi pentru a acomoda mai multi locatari; mutam mobila, asezam, reorganizam;
- Imaginati diferite scenarii pe care cei mici trebuie sa le rezolve: de ex. toti membrii familiei doresc sa se uite la TV, insa la programe diferite;
- Incurajati copilul sa retraiasca o zi din viata familiei, si sa povesteasca folosindu-se de casuta si de figurine; de ex sa povesteasca despre ziua sa de nastere cand a avut invitati si cum s-a petrecut; preferabil sa ii sugerati sa structureze povestea folosindu-se de inceput, mijloc, sfarsit;
- Pentru copilasii mai mari – joc de arhitectura – masuram laturile, privim matematic casuta, putem desena apoi folosind masuratorile si imagina etaje suplimentare sau aripa noua;
- Jocuri libere – in care cei mici pot da frau liber imaginatiei, folosind jucariile, papusile, figurinele favorite;
Casa de papusi – o jucarie mereu fermecatoare
Pe langa beneficiile oferite de jocul de imaginatie – cum ar fi dezvoltarea creativitatii si a gandirii. Joaca cu casa de papusi ofera si o foarte buna dezvoltare a laturii emotionale si de socializare.
Copilul poate recrea diverse intamplari din viata sa, unele mai bune, unele poate neplacute. Analizand si sedimentand mai bine atat aspectele practice cat si emotiile proprii, va fi intelege si accepta mai usor.
Prin jocurile ce implica dialog intre personaje, cei mici isi dezvolta limbajul si capacitatea de a socializa.
Datorita modului in care sunt concepute casutele de papusi, cu mobilier in miniatura, copii vor obtine si beneficii motrice. Prin manipularea obiectelor din interior si a accesoriilor, in special copilasii mai mici vor obtine o dezvoltare a motricitatii.
De asemenea, casutele de papusi ajuta la imbunatatirea perceptiei spatiului si a relatiei dintre obiecte; ca dimensiune, sau cum pot sa se potriveasca intr-un anumit spatiu.
Creativitatea,vocabularul si limbajul, imaginatia, conceptele matematice, perceptia spatiala, emotiile si viata sociala – toate aceste aspecte vor progresa prin simplul joc cu o jucarie clasica si nemuritoare: casuta de papusi.