Top cele mai apreciate jucarii pentru copiii de 1 an

Haideti sa aflam impreuna care sunt cele mai apreciate jucarii pentru copiii de 1 an!

Vom impartasi cu voi un top al jucariilor cele mai vandute, apreciate si potrivite pentru varsta de 1 an.

Jucariile pe care vi le propunem fac parte dintr-o selectie pe care am facut-o cu mare atentie.

Am verificat statisticile magazinului nostru cu o experienta de peste 15 ani in vanzarea de jucarii preponderent destinate bebelusilor si copiilor mici.

Din categoria de jucarii copii 1 an fac parte o multime de jucarii educative sau concepute pentru dezvoltarea de abilitati.

Fiind o gama destul de mare, poate fi greu sa alegi, mai ales daca trebuie sa te incadrezi si intr-un buget.

In selectia realizata am luat in calcul: numarul de aprecieri pozitive ale jucariei, numarul de vanzari, feedback-ul clientilor, analize si verificari efectuate asupra calitatii si beneficiilor jucariei.

Alegerea jucariei perfecte pentru copii cu varsta de 1 an poate fi o sarcina placuta dar si cu un usor grad de dificultate.

Fie ca e vorba de prima aniversare, o sarbatoare sau pur si simplu o surpriza pentru bebe, este bine sa urmam niste criterii in selectia cadoului pentru copilul cu varsta de 1 an.

Cand vine vorba de jucarii pentru copiii de 1 an, trebuie sa retinem ca in aceasta perioada orice jucarie este pusa la dispozitia copilului nu este doar o distractie ci o adevarata unealta in procesul de invatare si dezvoltare fizica si cognitiva.

La aceasta varsta minunata, cand copilul trece de la faza de bebelusie la etapa in care este copil mic (toddler, in engleza) au loc o multitudine de schimbari la toate nivelele: atat fizic, cat si emotional, psihologic, cognitiv.

In ce etapa de dezvoltare este copilul la 1 an?

Copilul incepe sa mearga in doua picioare, lucru ce ii ofera o autonomie extraordinara, e capabil sa se ridice, prinde bine cu manuta, incepe sa vorbeasca, poate identifica culori, obiecte, peisaje, situatii, persoane.

In jurul varstei de 1 an, copiii incep sa dezvolte o serie de capacitati noi semnificative, marcand etape importante in dezvoltarea lor.

Iata cateva dintre cele mai notabile:

  • Mobilitate imbunatatita: Multi copii incep sa mearga sau fac primii pasi in jurul acestei varste, crescandu-si mobilitatea si independenta.
  • Dezvoltarea abilitatilor motorii fine: Imbunatatirea coordonarii maini-ochi, permitandu-le sa execute sarcini mai complexe cu degetele, cum ar fi prinderea obiectelor mici sau folosirea simpla a uneltelor precum lingurite.
  • Recunoasterea limbajului si inceputul vorbirii: Copiii de 1 an pot intelege cuvinte simple si pot incepe sa rosteasca primele lor cuvinte, cum ar fi „mama” sau „tata”. Ei incep sa raspunda la numele lor si la comenzi simple.
  • Constientizarea sociala: Incep sa manifeste interes pentru alti copii si pot incepe sa arate forme primitive de joc paralel. De asemenea, isi dezvolta capacitatea de a forma legaturi emotionale si incep sa-si exprime preferintele pentru anumite persoane sau jucarii.
  • Dezvoltarea cognitiva: Copiii la aceasta varsta devin mai constienti de mediul lor si pot incepe sa faca legaturi simple de cauza si efect. Curiozitatea lor in crestere ii determina sa exploreze mai mult spatiul inconjurator.
  • Sensibilitate emotionala si autonomie: Manifesta emotii mai complexe si isi pot exprima preferintele, placerile si neplacerile. De asemenea, pot incepe sa arate semne de dorinta pentru autonomie in activitatile de zi cu zi.
  • Somnul si alimentatia: Modelele de somn pot deveni mai regulate, si multi copii incep sa manance alimente mai solide si diverse, participand la mesele de familie.

Criterii importante de care trebuie sa tii seama in alegerea jucariilor pentru copiii cu varsta de 1 an

Siguranta

  • Fara parti mici: Jucariile nu trebuie sa contina piese mici care pot fi inghitite sau aspirate, reprezentand un pericol de sufocare.
  • Materiale non-toxice: Este vital ca jucariile sa fie fabricate din materiale sigure, non-toxice, avand in vedere ca la aceasta varsta copiii tind sa duca multe obiecte la gura.
  • Fara colturi ascutite: Toate jucariile trebuie sa aiba margini rotunjite sau netede pentru a preveni accidentarile.

Dezvoltare Senzoriala

  • Culori vii: Jucariile ar trebui sa aiba culori stralucitoare si contrastante pentru a stimula vederea copilului.
  • Variatii texturale: Diversele texturi incurajeaza explorarea tactila si ajuta la dezvoltarea simtului tactil.
  • Sunete: Jucariile care produc sunete sau muzica pot imbunatati auzul si atentia copilului.

Stimulare Cognitiva

  • Jucarii interactive: Jucariile care raspund la actiunile copilului incurajeaza intelegerea relatiei cauza-efect.
  • Puzzle-uri simple: Jucariile care solicita potrivirea formelor sau culorilor stimuleaza gandirea logica si rezolvarea de probleme.

Dezvoltare Motorie

  • Jucarii de apucat si motrice: Acestea ajuta la imbunatatirea coordonarii mana-ochi si a dexteritatii.
  • Jucarii pentru impins sau tras: Stimuleaza mersul si ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii grosiere.

Interactiune Sociala

  • Jucarii care imita viata reala: Papusile, telefoanele de jucarie sau seturile de bucatarie incurajeaza jocul de rol si dezvoltarea abilitatilor sociale.
  • Jucarii care pot fi folosite in jocuri cu mai multi participanti: Acestea promoveaza interactiunea cu alti copii sau adulti, dezvoltand abilitatile sociale si de comunicare.

Avand in vedere aceste informatii generale despre copiii de 1 an putem lua in calcul acele jucarii care pe langa recomandarea potrivita de varsta au si anumite atribute ce vor satisface nevoile de joaca a micutilor de 1 an.

Jucarii potrivite atat pentru fetitele cat si pentru baietii cu varsta de 1 an

Jucariile interactive, de exemplu, sunt fantastice deoarece raspund la actiunile copilului, oferind feedback care il ajuta sa inteleaga relatia cauza-efect, un aspect crucial al invatarii la aceasta varsta.

Indiferent ca vorbim de jucarii pentru fete de 1 an sau jucarii pentru baieti de 1 an, printre cele mai apreciate, in cazul in care dorim sa oferim ceva universal valabil ar fi: jucarii interactive pentru copii cu varsta de 1 an, jucarii ce incurajeaza interactiunea cu mediul, jucarii ce exemplifica relatia cauza-efect.

Jucarii interactive 1 an

Jucariile interactive destinate copiilor de 1 an sunt concepute pentru a stimula pe mai multe planuri: cognitiv, senzorial – tactil si auditiv in special, dezvoltare motorie, atat fina cat si grosiera.

La aceasta varsta critica, copiii incep sa interactioneze mai mult cu lumea din jurul lor, iar jucariile interactive pot avea un rol esential in acest proces de invatare.

Aceste jucarii pot include elemente care raspund la actiunile copilului, precum butoane care, cand sunt apasate, declanseaza sunete, muzica sau lumini.

Scopul este de a incuraja copilul sa inteleaga relatia cauza-efect si de a isi imbunatati coordonarea mana-ochi. De asemenea, multe jucarii interactive sunt proiectate pentru a stimula miscarea, ajutand copiii sa dezvolte abilitati motorii grosiere, cum ar fi saritul, dansul, simplul mers sau echilibrul.

In plus, jucariile interactive pot fi si un mijloc excelent de dezvoltare a abilitatilor lingvistice, oferind copiilor oportunitatea de a auzi si de a incerca sa repete sunete sau cuvinte simple.

Unele jucarii includ melodii sau rime care sprijina recunoasterea sunetelor si dezvoltarea vocabularului.

De asemenea, jucariile interactive incurajeaza explorarea senzoriala, oferind diferite texturi, culori si sunete pentru a stimula simturile.

Aceasta stimulare este vitala pentru dezvoltarea cognitiva, deoarece copiii invata despre lume prin intermediul simturilor lor.

Masuta activitati pentru bebe cu lumini si melodii Kids Melody cu bluetooth

 

Masuta de activitati pentru copii

Masute interactive de joaca, cu butoane, jucarii cu clape, lumini, instrumente muzicale.

O astfel de masuta stimuleaza copilul sa stea in picioare, sa se miste in jurul masutei, sa interactioneze cu multiplele ei functii.

Vezi mai multe astfel de jucarii aici: Centre activitati

 

Antemergator interactiv si muzcial cu litere

Antepremergator interactiv

Un articol necesar si util pentru perioada in care bebe incepe sa faca pasi. Se va putea sprijini pe el si datorita functiilor interactive va fi stimulat sa il foloseasca si sa faca miscare.

Aceste modele au butoane, lumini, melodii, si copilul va fi foarte atras de genul acesta de jucarii.

Vezi mai multe modele aici: Antemergatoare copii

 

Telefon jucarie bebe Primul meu Smartphone HOLA - HAM BEBE

Telefon de jucarie interactiv

Telefonul interactiv pentru copii este poate unul din cele mai cautate jucarii pentru aceasta varsta. Va face parte din jocuri de rol, ajuta la socializare, jocuri de imitatie si invatare despre viata practica.

Vezi mai multe modele aici: Telefoane de jucarie

Jucarii ce stimuleaza miscarea, jucarii de tras si impins

Miscarea este o activitate esentiala la orice varsta. Cand bebelusul incepe sa mearga va vrea sa tot repete aceasta mare bucurie.

In pozitie verticala totul are alta insemnatate.

Posibilitatea de miscare libera in spatiul inconjurator ii ofera copilului o senzatie de libertate si independenta, astfel ca va cauta motive continuu sa fie in picioare.

Chiar daca va cadea de mai multe ori pana va stapani mersul, copilul nu renunta, si este recomandat sa ii oferim motive sa exerseze cat mai mult.

Jucariile ce incurajeaza miscarea, fie ca e mers, tarat, sarit, leganat, sunt de mare ajutor pentru ca implicarea in astfeld e activitati intaresc musculatura.

Va propunem animalute sau trenulete de tras ori impins, ori jucarii cu functii multiple ce pot fi folosite atat pentru partea activa dar care au si jocuri ce il stimuleaza pe copil si cand se aseaza sa se odihneasca.

 

Jucarie de tras din lemn greta djeco1 - HAM BEBE

Jucarie de tras cu animale Leopard Djeco

Un catel, un melc, o pisica sau alt animalut?

Alege varianta care ii place copilului si indeamna-l sa plimbe animalutul tragand de sforicica.

Vezi mai multe modele aici: Jucarii de tras/impins

 

Jucarie de impins din lemn Rotary Walker Rosu cu capsunica (Copiază) - HAM BEBE

 

Jucarie de impins cu roti si mecansim rotativ

Tine bine de batul lung si hai sa urmarim rotile buclucase!

Alege varianta care ii place copilului si indeamna-l sa impinga jucaria, astfel isi va imbunatati echilibrul si coordonarea mana-ochi.

Vezi mai multe modele aici: Jucarii de tras/impins

 

Antemergator lemn4 200x200-Importanta Jocului

Cub antemergator

Cuburi cu activitati si rol de antemergator. Cuburile sunt masive, au diferite activitati ce stimuleaza copilul.

Sunt foarte stabile, astfel ca se potrivesc chiar si celor care inca nu au siguranta micutilor pasi.

Vezi mai multe modele aici: Jucarii de tras/impins

Puzzle educative pentru copii 1 an

Puzzle-urile pentru copii de 1 an sunt concepute special pentru a stimula dezvoltarea senzoriala si motorie fina a celor mici.

Acestea sunt de obicei realizate din materiale sigure, non-toxice, cu piese mari, colorate si usor de manevrat de catre manutele lor.

Prin incercarea de a potrivi formele si culorile, copiii isi dezvolta coordonarea mana-ochi si recunoasterea formelor.

In categoria top jucarii copii 1 an puzzle-urile ce au recomandare de varsta 12 luni+ sunt foarte apreciate.

Puzzle-urile pentru aceasta varsta pot include imagini simple cu animale, obiecte cotidiene sau forme geometrice, fiind o modalitate excelenta de a introduce noi cuvinte si concepte.

Puzzle lemn 3D Forme Geometrice in engleza JH-116 - HAM BEBE

Puzzle cu forme geometrice colorate pentru bebe

Puzzle din lemn cu piese mari, potrivite pentru micile manute, cu forme geometrice, animale, culori.

Vezi mai multe modele aici: Puzzle bebe

Puzzle piese groase din lemn savana djeco 1-Importanta Jocului

Puzzle cu maner gros cu animale Djeco

Puzzle din lemn cu piese mari cu maner de prindere, potrivite pentru micile manute, cu forme geometrice, animale, culori.

Vezi mai multe modele aici: Puzzle bebe

Joc educativ cuburi puzzle rotative animoroll djeco 1-Importanta Jocului

Cuburi Puzzle cu imagini

Cuburi puzzle de potrivit, mari si groase, potrivite pentru micile manute, cu forme geometrice, animale, culori.

Vezi mai multe modele aici: Puzzle bebe

 

Top Jucarii copii 1 an fete

Pentru fetitele cu varsta de 1 an, dincolo de recomandarile de mai sus ce nu tin cont de gen, va recomandam jucarii indragite de cele mici, datorita caracterului oarecum feminin, al farmecului subtil al culorilor roz, mov sau a gingasiei tipic feminine.

Jucarie bebe cameleon roz-Importanta Jocului

Jucarie muzicala cu texturi Cameleon roz

O jucarie super moale si cu o multime de texturi.

Desi poate fi folosita de la nastere, este apreciata pentru ca are multe accesorii, culori si poate fi si prieten bun la somn.

Vezi aici: Cameleon roz

Iepuras din plus surpriza in morcov2-Importanta Jocului

 

Iepuras roz surpriza capsunica

O jucarie moale din plus, ce vine ca o surpriza intr-o capsuna.

Pe langa pufosenia infinit de dragalasa, jucaria invata micutii despre permanenta obiectelor.

Vezi aici: Iepuras in capsuna

Carucior landou de jucarie pentru papusi Doll Pram FL8137-2

Caruciorul de papusi

Sa nu uitam de acest articol! Este un must-have pentru fetitele cu varsta de 1 an, una din cele mai de succes jucarii!

Avem mai multe modele si din lemn, plastic.

Vezi mai multe modele aici: Carucioare de jucarie

Bicicleta copii ay bebelusi fara pedale roz-Importanta Jocului

Bicicleta fara pedale mov

O bicicleta de echilibru perfecta pentru 1 an, cu sunete, super draguta si care incurajeaza miscarea.

Vezi mai multe modele si culori aici: Vehicule fara pedale

In categoria de jucarii pentru fete mai putem adauga diverse papusi sau plusuri colorate.

De asemenea carticelele de colorat cu apa au succes la fetite, puteti vedea aici diferite modele: Carti colorat cu apa

 

Top Jucarii copii 1 an baieti

Pentru baietii de 1 an avem jucarii cu trenulete, masinute, avem si carucior de impins cu diverse cuburi. Foarte apreciate sunt si vehiculele de exterior gen bicicletele de echilibru.

Bicicleta fara pedale copii 1 - 3 ani cu 4 roti, lumini si baloane de sapun - HAM BEBE

Bicicleta fara pedale cu baloane

O bicicleta de echilibru perfecta pentru 1 an, cu sunete, baloane de sapun, super draguta si care incurajeaza miscarea.

Vezi mai multe modele si culori aici: Vehicule fara pedale

Antepremergator din lemn cu set de cuburi broscuta1-Importanta Jocului

Caruciorul cu blocuri

Sa nu uitam de acest articol! Este un must-have pentru copiii cu varsta de 1 an, una din cele mai de succes jucarii!

Avem mai multe modele si din lemn, plastic.

Vezi mai multe modele aici: Carucioare de jucarie

 

Set 3 masinute de jucarie pentru bebelusi Monster Truck HOLA - HAM BEBE

 

Masinute Monster truck pentru baietii de 1 an

Masinute dragute, cu frictiune, cu modele cunoscute de cei mici din desene. Colorate si din materiale calitative.

Vezi aici mai multe modele: Avioane si masinute

 

Top Cadouri copii 1 an

Daca te gandesti ce sa faci cadou pentru aniversarea de 1 an si simti o usoara senzatie de dezorientare, iti recomandam sa selectezi o jucarie din categoria generala si o jucarie in functie de genul copilului.

In acest mod vei avea siguranta ca atingi aspecte diferite dar in egala masura importante.

Indiferent de modelul pe care il vei alege te asiguram ca micutul ce va primi cadoul va fi super incantat.

Prin aceasta lista am dorit sa evidentiem cele mai apreciate, cautate, cumparate jucarii, modele de jucarii sau concepte de jucarii din categoria jucariilor potrivite pentru copii cu varsta de 1 an.

In functie de gradul de dezvoltare a celor mici, nu uitati, unele pot fi potrivite pentru unii copii iar pentru altii sa nu fie.

Nu va lasati influentati de parerile altor parinti, fiecare copil este unic in felul lui.

Nu fiti dezamagiti daca copilul nu merge in picioare la 1 an sau la 2 ani nu vorbeste.

Atata timp cat pediatrul il evalueaza ca sanatos, copilul va atinge etapele in ritmul sau.

Vorbiti si petreceti timp cu copilul de 1 an, scoteti-l cat mai mult la plimbare, explorati natura si lumea inconjuratoare.

Jucariile sunt niste accesorii insa nu uitati ca jucarile nu va inlocuiesc pe voi parintii, timpul petrecut cu copilul, comunicarea cu el, atentia oferita copilului in special pana la varsta de 3 ani nu poate fi egalata de toate jucariile din lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *